SK NH Veselí nad Moravou – Draken Brno 20:17 /9:8/

25.08.2019

Do nového ročníku 2019/2020 druhé ligy mužů vstupovalo Veselí domácím zápasem proti celku Draken Brno. Statistika z posledních let říká, že Veselany čeká vyrovnané utkání.

Vstup do utkání se více podařil hostujícímu celku, který se poměrně rychle prosadil. V základní sestavě Veselí nastoupili nováčci Pavel Markovec a Radek Slaný. Oba útočníci předvedli dobré výkony a velice rychle se zapojili do veselské hry. I když si útok Veselí vypracoval solidní šance, veškerá koncovka končila na brankové konstrukci. Poprvé se Veselí prosadilo až v 5. minutě utkání. Naštěstí domácí obrana dokázala sbírat míče, a tím držela vyrovnaný stav. Po nesmělém začátku obou celků se kvalita hry začala zlepšovat, hlavně Veselí se dostalo do tempa a před koncem poločasu se dokonce ujalo vedení. To bylo možné díky proměněným breakovým situacím, kdy krátce po sobě vstřelili veselští útočníci dva rychlé góly. Poločas skončil za stavu 9:8.

Jak už je u Veselí tradicí, první útok druhého poločasu domácí tým neproměnil a ztratil míč, čímž se utkání ještě více zdramatizovalo. Veselí nicméně zareagovalo zlepšenou útočnou hrou, kdy se dokázali prosadit téměř všichni útočníci. Úspěch podpořila i obrana získáním důležitých míčů. Ke konci utkání si Veselí vybudovalo tříbrankový náskok, který udrželo až do konce. Utkání skončilo za stavu 20:17.

 

 

Sestava: Pejša

Vaďura, Bauer, Blažek, Václavík, Kuchařík

Malovaný/8/, Hanák/3/, Fišer /5/, Provazník/2/, Markovec/2/, Slaný

 

Vice foto ZDE