Draken Brno - SK NH Veselí nad Moravou 17:19 /8:9/

12.10.2020

Zřejmě poslední podzimní zápasy Veselí odehrálo v Brně. V sobotu se utkalo s celkem Drakenu  a v neděli čelilo „Morendě“.

Sobotní utkání se neslo ve vyrovnaném duchu, přestože Veselí postrádalo oporu Petra Malovaného. Domácí celek trápil veselskou obranu již od prvních minut utkání. Největší problémy působila zejména technická střelba brněnských útočníků. Na druhém konci hřiště se odehrávala o poznání větší bitva. Přestože veselský útok na počet branek nezaostával, úsilí vyvinuté pro vstřelení branky bylo podstatně větší. Díky bojovnému nasazení Veselí vyhrálo poločas 8:9.

Druhý poločas se bohužel nevyvíjel podle představ veselských hráčů. Domácímu celku se podařilo otočit vývoj utkání a vybudovat si dvoubrankový náskok, který se Veselanům nedařil snížit. Zvrat přišel v druhé půli, kdy do utkání zasáhla průtrž mračen. Podmínky na hřišti byly velmi obtížné. Přes nepřízeň počasí se veselské obraně podařilo získat pár míčů, které útok přetavil ve střelené branky a rázem se stav utkání vyrovnal. Definitivní zlom v utkání přišel v momentě, kdy se Tomáši Václavíkovi podařilo vybojovat míč a Veselí poté šlo do útoku za stavu 17:18. Úkol byl jasný: dohrát utkání v útočné třetině. To se nepodařilo, protože Kamil Provazník využil nabídnuté šance a upravil stav na konečný výsledek 17:19. Toto utkání se velmi vydařilo Honzovi Hanákovi, který v zápase zaznamenal 9 vstřelených branek.

Sestava: Pejša

Vaďura P., Bauer, Blažek, Václavík,

Hanák/9/, Provazník/4/, Markovec/3/, Fišer/3/

Fotky z utkání ZDE